Ispaniškas vakaras. Klasikinės gitaros ir flamenko šokio duetas

Rugpjūčio 27 d.,penktadienį, 19 val.  

Birštono kurhauze

 

Ispaniškas vakaras

 

Klasikinės gitaros ir flamenko šokio duetas Duo Flame rengia
nuotaikingą pasirodymą miesto gyventojams ir svečiams
rugpjūčio 27 d., 19.00 val. Birštono kurhauze.

 

Ekspresyvi, charizmatiška flamenko šokio meistrė ir kūrėja Liucija
Puidokaitė ir klasikinės gitaros virtuozas, tarptautinių konkursų
laureatas, kūrinių gitarai autorius ir publikos mylimas koncertų
vedantysis – Algimantas Pauliukevičius dovanos publikai gyvą
puokštę gerų emocijų, juoko, spalvų, aistros, ugnies ir puikią šventinę
nuotaiką!

 

Tradicinė ispanų muzika, klasikiniai perliukai gitarai, flamenko
tradicijos, kastanječių ir zapateado ritmai – viskas susipins į smagų bei
spalvingą vakarą

 

Apie atlikėjus

Liucija apie save:

Flamenko menas mane patraukė 2003 metais ir … sužavėjo! Iškarto supratau, kad tai „mano“. Jo mokytis pradėjau Vilniuje, pas vieną pirmųjų flamenko mokytojų Lietuvoje, Beatričę Tomaševičienę. Noras tobulėti atvedė į privačias studijas užsienio šalyse pas puikius dėstytojus: Marianna Verdecia, Gabriela Gutarra, Claudio Javarone, Beatriz del Pozo. Šie mokytojai paskatino dar rimčiau gilintis į flamenko pasaulį. Toliau tobulinausi kviestiniuose flamenko meistrų (Clarisa di Salvo, Soledad Gomez, Chua Alba, Sebastian Sanchez, Javier Gomez ir kt.) bei profesiniuose judesio (Daniel Lepkoff – kontaktinė improvizacija, Brenda Naso – Laban judesio analizė ir kt.) seminaruose.

Esu baigusi Lietuvos muzikos ir teatro akademiją, alto specialybę. Įgyta pedagogo kvalifikacija, sceninė patirtis ir muzikinės žinios šiandien man labai praverčia mokant šokti, kuriant kompozicijas, suvokiant flamenko muziką bei perteikiant flamenko ritmo subtilybes kitiems.

2014 m. baigiau IBMT (Integruoto kūno darbo ir judesio terapijos institutas) studijas (įkūrėja Linda Hartley, Anglija). Besimokydama nustebau kaip naujos žinios padeda tobulėti šokyje, praplečia fizinio kūno galimybes, kurias turi kiekvienas.

Todėl į flamenko šokį nutariau integruoti studijų metu įgytas kūno terapeuto žinias, tobulesniam ir laisvesniam judesiui atskleisti. Pažintis su savo kūnu, jo pajauta ir raiška yra susiję su tobulėjimu ne tik šokyje, bet ir kasdieniame gyvenime.

Algimantas Pauliukevičius klasikinės gitaros studijas baigė Lietuvoje ir Baltarusijoje, 2000 metais tarptautiniame gitaristų konkurse Italijoje pelnė pirmąją vietą.

Būdamas aktyvus klasikinės gitaros propaguotojas, yra parengęs švietėjiškų programų vaikams ir jaunimui, dalyvavęs Lietuvos televizijos ir radijo laidose, padaręs fondinius įrašus Lietuvos radijuje. Šiuo metu yra asociacijos „Motus Recto“ prezidentas. Dabar populiarina klasikinę gitarą muzikuodamas ir organizacine veikla. Yra tarptautinio S.Šilinsko klasikinės gitaros konkurso įkūrėjas ir meno vadovas.

Šiuolaikinės muzikos klasikinei gitarai puoselėtojas, festivalių „Gaida“, „Jauna muzika“ ir kitų dalyvis. Yra atlikęs O.Balakausko, O.Narbutaitės, G.Kuprevičiaus kūrinių premjeras Yra dažnas svečias Lietuvos ir Europos koncertų salėse.

Be solo koncertų labai mėgsta kolektyvinį muzikavimą. Yra grojęs su daugeliu Lietuvos atlikėjų – Šv. Kristoforo orkestru, M.K. Čiurlionio styginių kvartetu, ansambliu “Vilniaus Arsenalas”. S\Koncertavo su dainininke G.Skėryte (ansamblis “Primaduo”), dainininkais A.Krikščiūnaite ir E.Montvydu-Prudkausku.

Šiuo metu dažnai koncertuoja su Dresden Staatskapelle fleitininke Cordula Bräuer.

2018-tais su šokėja Liucija Puidokaite įkūrė klasikinės gitaros ir flamenko šokio duetą Duo Flame, kuris aktyviai reiškiasi Lietuvos kultūrinėje erdvėje
Rodyti mažiau

 


Bilieta kaina 6 ir 8 eur
Bilietai parduodami kurhauze koncerto diena nuo 18 val.

Bilietus galima įsigyti bilietai.lt

Birštono kultūros centras

Jaunimo g. 4, 59206  Birštonas
Tel. +370 319 6 55 50
mob.  +370 687 1 67 25
el. p.  bkc@inbox.lt

 

_______________________

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Įmonės kodas 190025748
PVM kodo nėra

 

AB ,,Šiaulių bankas“ Birštono KAS,
banko kodas 71816

Spec.lėšų sąsk.

LT 437181600000144640
SWIFT kodas:CBSBLT26

 

 

Naujienlaiškiai
Prenumeruokite naujienlaiškį ir sužinokite apie renginius pirmi!
Informacija dėl bilietų:

Tel.: +370 319 65546
(nuo 13 val.)

El. p.: kasa@birstonokultura.lt

 

Administracijos darbo laikas:

Pirmadieniais – penktadieniais:

8.00 – 17.00 val.
 ( 12.00–13.00 val. pietų pertrauka)

 

 

 

 

 

 

 

Navigacija
×
MENIU