Improvizacinė muzika iš Japonijos ir Lietuvos

 

 

 Improvizacinė muzika iš Japonijos ir Lietuvos

Rugsėjo 5 d., trečiadienį, 19 val. Birštono kurhauze

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ryoji Hojito – fortepijonas, alternatyvūs instrumentai

Tomo Yamahguchi – perkusija

Liudas Mockūnas – saksofonai, klarnetai

 

 

 

Koncertas nemokamas/ Free entrance

 

____________________________________________________

 

Nenustebinsime, Japonijoje – daugiausia džiazo gerbėjų pasaulyje. Tačiau Japonijos ir Lietuvos džiazo trio  nustebins puikiu renginiu jau rugsėjo 5-ąją Birštono kurhauze. Tekančios Saulės šalies ir Lietuvos džiazo virtuozai rugsėjo 5 dieną sujungs talentus bei dvi skirtingas kultūras  vyksiančiame koncerte – „Japonijos ir Lietuvos improvizacinė muzika.“ Susipažinkite su muzikantais, koncerte prabilsiančiais improvizacijos kalba.

 

Liudas Mockūnas

 

Baigė Lietuvos muzikos ir teatro akademiją (LMTA) bei Kopenhagos ritminės muzikos konservatoriją, šiuo metu dėsto improvizacinę muziką šiuolaikinės muzikos specializacijos studentams Lietuvos  teatro ir muzikos akademijoje  ir  džiazo muziką Vilniaus kolegijoje.

L.Mockūnas yra savo trio Mockūno „Nuclear“ lyderis, tarptautinių džiazo kolektyvų „Pasborg-Mockunas Toxikum”, elektroakustinio trio „Red Planet”, „Megaphone“, lietuvių kvarteto „Saga” vienas lyderių, „Copenhagen Art Ensemble”, ansamblio „Gaida“, „Pasborg’s Odessa 5”, Konvoj Art ‚Free Moby Dick“, Vladimiro Tarasovo trio narys. Jis dalyvavo Pierre’o Dorge ir jo „New Jungle Orchestra” programose, groja duetuose su Marcu Ducret, Petru Geniušu, Barry Guy, William Hooker‘iu ir Ryoji Hojito.

Muzikas taip pat bendradarbiauja su Jacobu Anderskovu, Nilsu Davidsenu, Vladimiru Čekasinu, Arkadijumi Gotesmanu, Matsu Eilertsenu, Evan Parker‘iu, Marku Solborgu, Dietrichu Eichmannu, Jaaku Sooaaru ir daugybe kitų iškilių džiazo kūrėjų. Jis grojo su Andrew Hillo „Jazz Par” oktetu, Mikko Innaneno „Inkvisitio”, Hugo Carvalhais „Nebulosa“,  Barry Guy, Matsu Gustaffssonu, „Ibrahim Electric”, trioVD.

L.Mockūnas žinomas ne tik kaip improvizacinės muzikos bei avangardinio džiazo muzikantas, bet ir kaip šiuolaikinės akademinės muzikos atlikėjas. Jo repertuare – akademinės muzikos kūrėjų Broniaus Kutavičiaus, Anatolijaus Šenderovo, Arvydo Malcio, Viačeslavo Ganelino, Dietricho Eichmanno, Vykinto Baltako, Vytauto Germanavičiaus, Oskaro Balakausko, Ramintos Šerkšnytės kūriniai.

Saksofonininkas yra šiuolaikinės muzikos ansamblių „Gaida”, „Konvoj Art“ „Lietuvos ansamblių tinklas“  ir Kopenhagos Art Ensemble narys, kaip solistas koncertavo su Kralovy Hradec (Čekija), Lietuvos valstybiniu bei Nacionaliniu simfoniniais orkestrais, su Šv.Kristoforo ir Klaipėdos kameriniais orkestrais,   „Chordos” ir Čiurlionio styginių kvartetais.

Jis yra vienas Lietuvos Džiazo federacijos atkūrėjų,  vienas puikiai pasaulyje vertinamos lietuviškos įrašų kompanijos „NoBusiness Records“ steigėjų , improvizacinės muzikos programos LMTA magistrantams  iniciatorius ir dėstytojas, koncertų ciklo „Improdimensija“  sumanytojas ir kuratorius. Jo diskografiją sudaro apie 50 albumų.

Su įvairiais kolektyvais L.Mockūnas gastroliavo daugelyje Europos šalių reikšmingiausių džiazo festivalių, JAV, Japonijoje, Izraelyje ir Kinijoje.

L.Mockūno meistriškumas įvertintas Lietuvos, Latvijos, Danijos  ir Prancūzijos konkursų premijomis, džiazo festivalių „Vilnius Jazz”, „Birštonas Jazz”, dienraščio „Lietuvos Rytas“ prizais  bei  „Lietuvos Muzikų Sąjungos“ „Auksiniu Disku“ už nuopelnus Lietuvos džiazui.  2011 m. pelnė Auksinį scenos kryžių Kompozitoriaus nominacijoje už muziką spektakliui „Prakeiktieji“, pagal O’Oneillo pjesę „Gedulas tinka elektrai”, rež. A.Areima, OKT Teatras

 

 

Ryoji Hojito (klavišai), grodamas pianinu, pasitelkia, kaip jis pats juos vadina, „mažuosius instrumentus“ – varpelius, žaisliukus, smulkius buities prietaisus – ir suderina tai, kad atrodytų nesuderinama. Klavišininkas yra išleidęs 5 albumus, groja su tokiais Europos ir Tekančios Saulės šalies muzikantais, kaip eksperimentinės muzikos atlikėjas Koichi Makigami, „šlamšto perkusininkas“ Tomo Yamaguchi, laisvos improvizacijos ekspertas Hugues Vincent, o dėl savo stiliaus yra tituluojamas japoniškuoju John’u Cage’u.

Ryoji Hojito muziką išgirsti galite čia: https://bit.ly/2Mdp3wz

 

 

Ekscentriškasis Tomo Yamaguchi (perkusija), žinomas kaip vienas iš keleto pasaulyje „šlamšto perkusininkų“, pasitelkdamas senus buitinius daiktus, kaip skardinės, skrudintuvas ar šviestuvas, kuria išskirtinius būgnų pasirodymus, kuriuos transliuoja Japonijos nacionalinė televizija NHK. Muzikinę karjerą Tomo Yamaguchi pradėjo būdamas pasaulinio garso japonų būgnininko Hiro Tsunoda asistentu, vėliau jo suburtoje grupėje „Hiro and Jap’s Gap’s“ pats pradėjo profesionalaus būgnininko karjerą. Dabar, pasirinkęs solo karjerą, Tomo Yamaguchi rengia turus arba jungiasi su tokiais Japonijos muzikantais, kaip Yokohama filmų festivalyje geriausia nauja pop dainininke tituluota Miki Imai, 2006 metais perkamiausio albumo Japonijoje autoriumi R&B bei pop atlikėju Ken Hirai.

Tomo Yamaguchi muziką išgirsti galite čia: https://bit.ly/2AFMLQu

Birštono kultūros centras

Jaunimo g. 4, 59206  Birštonas
Tel. +370 319 6 55 50
mob.  +370 687 1 67 25
el. p.  bkc@inbox.lt

 

_______________________

Savivaldybės biudžetinė įstaiga
Įmonės kodas 190025748
PVM kodo nėra

 

AB ,,Šiaulių bankas“ Birštono KAS,
banko kodas 71816

Spec.lėšų sąsk.

LT 437181600000144640
SWIFT kodas:CBSBLT26

 

 

Naujienlaiškiai
Prenumeruokite naujienlaiškį ir sužinokite apie renginius pirmi!
Informacija dėl bilietų:

Tel.: +370 319 65546
(nuo 13 val.)

El. p.: kasa@birstonokultura.lt

 

Administracijos darbo laikas:

Pirmadieniais – penktadieniais:

8.00 – 17.00 val.
 ( 12.00–13.00 val. pietų pertrauka)

 

 

 

 

 

 

 

Navigacija
×
MENIU